Molen “De Kroon”

Nominatie BankGiroLoterij Molenprijs 2017

Molen de Kroon, ‘de Klarendalse molen’, is genomineerd voor de BankGiroloterij Molenprijs 2017. Deze prijs is een initiatief van molenvereniging De Hollandsche Molen, welke zich inzet voor behoud, restauratie en gebruik van traditionele Nederlandse molens. De hoofdprijs bedraagt maar liefst € 50.000,- en is bestemd voor de molen die het beste plan heeft ingediend om de molen te restaureren en verbeteren. Samen met drie andere molens zijn wij genomineerd voor deze mooie prijs.

De BankGiroloterij Molenprijs 2017 is een echte publieksprijs. Winnaar is de molen die het meeste stemmen krijgt van het publiek. Van 2 september, 10.00 uur 2017 tot en met maandag 2 oktober, 12.00 uur 2017 kan er hiertoe gestemd worden via de website www.molens.nl/arnhem/. Wij roepen daarom alle Arnhemmers op om te stemmen op onze mooie Arnhemse molen en zo te helpen deze prijs in de wacht te slepen.

Door het uitbrengen van je stem, maak je kans op één van de twee VIP arrangementen voor 6 personen. Als Molen de Kroon de prijs wint, wordt een groot feest georganiseerd om dit te vieren. Onder de mensen die de berichten van de molen liken en delen op Facebook, worden drie VIP arrangementen uitgedeeld voor dit feest. Extra redenen om op Molen de Kroon te stemmen!

Het plan dat het bestuur van de molen heeft ingediend is drieledig. Allereerst is er hard geld nodig om de molen op een aantal onderdelen op te knappen. Het gaat vooral om het aanbrengen van een nieuwe buitenlaag en isolerende maatregelen van binnen. Hierdoor zal de molen ook in de winter geschikt zijn om gebruikt te worden voor activiteiten. De tweede bestemming voor het geld is het opknappen en verbouwen van de eerste verdieping van de molen tot een publieksruimte. Er kunnen dan kleinschalige culturele evenementen georganiseerd worden in de molen. Ook kan de molen dan voor verhuur ter beschikking gesteld worden voor wijkevenementen en dergelijke. Als derde wordt met het geld een permanente tentoonstelling gemaakt over de geschiedenis van Klarendal. De molen wordt zo de plek waar het eigen verhaal van de ontwikkeling van deze authentieke arbeiderswijk en haar bewoners verteld wordt.

 

Stem op molen de Kroon

Projectplan

Om genomineerd te worden moest het bestuur van de molen een projectplan indienen. Hierin wordt uitgelegd wat de functie van de molen de Kroon is, wat onze plannen zijn en hoe we deze met behulp van het te winnen geld uit willen voeren. Op basis van deze plannen zijn wij genomineerd met nog drie andere molens. In de kolom hier rechts naast kun je de plannen downloaden en lezen. Vergeet niet om daarna op ons te stemmen!